5 százalékra csökkentik a lakásépítés áfáját

A miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke ezt a több mint egy órás, több helyen személyes hangvételű beszédében közölte a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten, a Hungexpón: 5 százalékra csökken a lakásépítés áfája.

Az újraválasztott pártelnök elmondta, a következő években a polgári berendezkedésért fognak dolgozni. Ennek fontos része a magyar családok támogatása, mert nélkülük nincs erős és sikeres ország. A cél, hogy minden család feje felett legyen saját fedél, ezért javasolják, hogy a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökkenjen. Az erről szóló törvényjavaslat hétfőn kerül a parlament elé - jelentette be.

Ezek olyan célok, amelyeket korábbi kormányoknak sem erejük sem bátorságuk nem volt megvalósítani. Kevesebb adó a cél és több munkahely. Azt akjarjuk, hogy aki becsülettel dolgzik az megéljen. Ma 550 ezer emberrel több dolgozik, mint 2010-ben. De csak félúton vagyunk, a cél a teljes foglalkoztatottság. Ehhez fejlesztjük a nemzeti ipart, földhöz juttatjuk a gazdákat, csökkentjük a bürokráciát. Ebből születik meg a következő néhányszázezer munkahely.