Családi Ingatlan Centrum, Duna Garden lakópark, Dunakeszi, Exkluzív megbízás

A hazai ingatlanpiacon ritkaságszámba megy, hogy egy ingatlaniroda exkluzív megbízást kapjon egy lakópark értékesítésével kapcsolatban. Weston Gyöngyivel a Családi Ingatlan Centrum (CSIC) tulajdonosával és Farkas Csillával a cég marketing vezetőjével beszélgettünk.

Ujlakopark.hu: Mikor indították el a Családi Ingatlan Centrum (CSIC) ingatlanközvetítő irodát, és jelenleg hol tartanak, hány irodával rendelkeznek?

Weston Gyöngyi: Ingatlanirodánk 8 éve nyitott a III. kerületben. Kezdetben a környéken, kifejezetten Csillaghegyen kezdtünk értékesíteni, majd fokozatosan terjeszkedtünk. Mindig arra törekedtünk, hogy munkatársaink mint területi értékesítők, a saját területükön nagy helyismerettel rendelkezzenek, az adott környéken lakjanak, ismerjék és szeressék azt. Jelenleg négy irodával rendelkezünk, a II. kerületben, III. kerületben, Pomázon és Dunakeszin van irodánk. Jellemzően 800-1000 ingatlan taláható egyenként az adott iroda választékában kifejezett azon, illetve a szomszédos településeken.

Miben más a CSIC a konkurenciához képest? Hogyan szereznek megbízásokat, hogyan hirdetnek ill. szakosodtak-e ingatlantípusra, területre?

Ingatlanirodánk terület specifikus, célunk, hogy egy adott területen az ingatlant keresők részére nagy választékot tudjon felmutatni. Az online hirdetési felületek olyan mennyiségben ontják az ingatlan vásárlókra az információt, hogy nehezen tudnak kiigazodni. Barátságos munkatársaink felmérik az igényeket, így céltudatosan olyan kínálatot ajánlunk, amelyből tud az érdeklődő választani. Területekre koncentrálunk, így az adott településen, kerületben az eladó ingatlanok nagy százaléka(80%-90%)megtalálható választékunkban.

Milyen kapcsolt szolgáltatásokat tudnak kínálni a vásárlóknak?

Nem csak a hirdetés, de az ingatlan eladással kapcsolatos teljes ügyintézést feladatunknak tekinjük. A hitelügyintézés, a jogi tanácsadás is része ennek. Saját jogi képviselőnk segíti a tárgyalásokat és a lebonyolítást. 

A hazai ingatlanpiacon ritkaságszámba megy, hogy egy ingatlaniroda exkluzív megbízást kapjon egy lakópark értékesítésével kapcsolatban. Mindez igen pozitív példaként szolgálhat a jövőben, hiszen számos előnnyel járhat egy ilyen együttműködés?!

Fontos az ilyen együttműködéseknél, hogy nem csak mint ingatlaniroda, hanem mint értékesítési és marketing tanácsadó is tekintsenek ránk. Amennyiben még a tervezési szakaszban be tudunk kapcsolódni, akkor segítünk az alaprajzi elrendezések kialakításában, hogy élhető, otthonos lakások kerüljenek piacra. Felvállaljuk a teljes marketing tervezést és kivitelezést mind online, mind offline médiákban, beleértve a honlap megvalósítását is. Az értékesítési szakaszban az árazás a mi feladatunk, természetesen egyeztetve a tulajdonosokkal, de a piaci igényekre reagálva. Az értékesítés során folyamatosan egyeztetünk a műszaki vezetővel, a vételi ajánlatokat mi kezeljük, illetve a a szerződéseket kezelő ügyvéddel és az ügyfelekkel is mi bonyolítunk.

Ujlakopark.hu: Dunakeszi igen népszerű lett az elmúlt években, a Duna Garden Lakópark pedig jelenleg a legnagyobb lakóingatlan fejlesztés a városban! Hány lakást kínálnak eladásra az épületben?

Farkas Csilla: Valóban, Dunakeszi vonzereje évről-évre növekszik köszönhetően ideális fekvésének, a Duna közelségének és a rengeteg városfejlesztési programnak ami az elmúlt időszakra jellemző. A Duna Garden Lakóparkban első ütemben 2015. Májusi beköltözéssel 57 lakást kínálunk, majd második ütemként 2015. Decemberi átadással szintén 57 lakást adunk át.

Mitől különleges a Duna Garden elhelyezkedése?

Dunakeszi mindig is népszerű volt mind a családosok mind a fiatalok szemében. Úgy gondolom a város infrastruktúrája, Budapesthez mért távolsága ideális lehet a fővárosból kiköltözők szempontjából. Mivel én magam is Dunakeszin élek immár 10 éve nap mint nap megtapasztalhatom, hogy a Megyeri hídnak vagy akár az M2 autóútnak köszönhetően 15 perc alatt a fővárosban lehetek. De nem ritka az sem, hogy a MÁV fél óránként érkező járatára szállok fel, hiszen Dunakeszi, három vasútállomással is rendelkezik. Ezáltal kényelmesen 20 perc alatt a Nyugati -pályaudvarra érkezhetek. A Duna Garden Lakópark Dunakeszi központi részén, az úgynevezett Dunai részen -zöldövezetben, 350 méterre a homokos Duna parttól található. Természetes zöld területek, burjánzó növényzet fantasztikus panoráma jellemzi. A két lépcsőházből álló épület a Duna–part közvetlen közelében található egy nyugodt, csendes ugyanakkor rendkívül központi helyen. A tervezési folyamatoknál a tervező mindvégig szem előtt tartotta azt az elsődleges szempontot, hogy a C alakú épület Dunára néző örök panorámája nagy mértékben megmaradjon. A lakópark közelében kiépített aszfaltozott utcák, járdák, játszóterek,iskola, óvoda, bankok, orvosi rendelők találhatók. Öt perc sétán belül mindent megtalálhatunk ami a civilizált élethez feltétlenül szükséges.

Ahogy az előbb említettem Dunakeszi igen kedvelt a családosok körében. Kiadó új építésű lakás azonban nem sok található a környéken. A lakópark lakásait befektetésnek is tudják ajánlani? Menyire versenyképesek a lakások árai?

A 2008 válságnak köszönhetően érezhetően megnőtt a kiadó lakások iránti kereslet, ezt magunk is tapasztaljuk nap mint nap ingatlan irodáinkban. Manapság már nem feltétlenül csak a fiatal házasok költöznek bérelt lakásokba, sok család is erre a megoldásra kényszerül. Használt ingatlanok esetében a 1,5 -2 szobás lakásokat felszereltség és elhelyezkedés figyelembe vételével 70-100 ezer Ft + rezsi áron lehet bérbe adni jelenleg Dunakeszin. Nagyob ingatlanok esetében nem ritka a 100-150 ezer Ft + rezsi bérleti díj sem. Mivel a Duna Garden Lakópark igen magas műszaki tartalommal, „A" energetikai besorolással épül, ezért a befektetők szempontjából igen csekély kockázattal jár. A jelenlegi piaci konstrukciók alacsony kamatai mellett a Duna Garden ingatlanjai hosszú távon is jól jövedelmező befektetésnek bizonyulnak. Ingatlan irodánk kínálatában több mint 1000 használt lakást, házat találhatunk. Ezen ingatlanok árait összevetve a Duna Garden Lakópark jelenleg a legkedvezőbb ár/érték arányú ingatlan fejlesztés a térségben. Figyelembe véve a lakópark számtalan pozitív adottságát, talán nem véletlen, hogy az építkezés 60%-os készültségi fokánál, 50%-os lakás eladással büszkélkedhetünk. 

Miben nyújt újat a lakópark?

Legfőképpen a földrajzi elhelyezkedést említeném,és ezáltal a fantasztikus panorámát. Tapasztalataink azt mutatják, hogy azok az ügyfelek akik Dunakeszin szeretnének ingatlant vásárolni, elsődlegesen mindig a dunai részen keresgélnek. A dunai részt a helyi lakosok még manapság is dunakeszi elit területének az úgynevezett Révdűlőnek nevezik. Régi polgári villák, széles utcák, és természetesen a duna korzó jellemzi. Ezért is lehet hogy a vásárlók sajnos elég hamar szembesünek azzal a ténnyel, hogy ez a terület még mindig magasan tartja ingatlan árait a város többi területeivel szemben. A Duna Garden Lakópark külsejében egy impozáns 114 lakásos modern társasház, amely tökéletesen illik ebbe a milliőbe. Az emeleti lakásokból fantasztikus panoráma tárul a szemünk elé. A beruházók ugyanakkor jól tudják, hogy manapság már nem elég a szép küllem, a lakások energia felhasználása is rendkívül fontos. A Duna Gardenben minden lakás saját gáz cirkóval felszerelt,és „A“ energetikai besorolású. A lakásokhoz nagy méretű teraszok-erkélyek, fölszinti lakások esetében saját kert tartozik. Igény esetén mélygarázs, felszíni beálló, tároló is vásárolható.

Igen jó ütemben halad az építkezés. Mikor lesz a lakópark átadása és költözhetnek be az első lakók az új otthonaikba?

Szerencsére az építkezés valóban nagyon jó ütemben halad, ás terveink szerint a napokban mindkét épület szárnyba bekerülnek a nyílászárók. Ezzel párhuzamos időben megkezdődnek a külső-belső vakolási munkálatok is. Az A. épület átadása 2015. május, vásárlóink már a hideg-meleg burkolatokat nézegetik. A B. épület ugyan csak  2015. decemberében kerül átadásra, de hatalmas az érdeklődés az itt található ingatlanok után is.

Galéria