Nőtt a használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban

Áremelkedés mellett nőtt a használtlakás-értékesítés októberben az Egyesült Államokban, részben az alacsony kamatozású hiteleknek köszönhetően.

Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) kedden azt közölte, hogy a múlt hónapban havi szinten szezonálisan kiigazítva 2 százalékkal 5,6 millióra, kilenc és fél éve legmagasabb szintre nőtt a használt lakások eladásának száma. Elemzők arra számítottak, hogy szeptemberhez képest 0,5 százalékkal 5,43 millióra csökken az októberi használtlakás-értékesítés. 

Októberben a használt lakások medián ára 232 ezer 200 dollár volt, 6 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Az októberi eladások növekedésében jelentős szerepet játszott az alacsony jelzáloghitel kamat. A fix kamatozású, 30 éves jelzáloghitelek kamata azonban november 8-a, Donald Trump elnökké választása óta mintegy 40 bázisponttal átlagosan 3,94 százalékra emelkedett.

www.ingatlankereso.info - az új ingatlankereső portál, ingyes hirdetésfeladás képekke magánszemélyeknek! Eladnád, kiadnád? Klikkelj ide és hirdess díjmentesen.