Az Appeninn 101 ezer euró nyereséget ért el az idei első negyedévben

Az Appeninn Holding Nyrt. 101 ezer euró nyereséget ért el 2014 első negyedévében, az ingatlanbefektetési társaság bruttó árbevétele 1,245 millió euró volt - közölte a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az eredmény jelentősen elmarad az előző év azonos időszakában elért 564 ezer eurótól a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált kimutatás szerint. Az eltérést a jelentés egyszeri tétellel, az egyik ingatlanon végrehajtott nagyobb mértékű beruházással magyarázza. 

A bevétel kissé mérséklődött az egy évvel korábbi 1,285 millió euróhoz képest, a jelentés szerint azonban ez csupán a forint/euró árfolyam változásával függ össze. A társaság EDITBA - adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti - eredménye 746 ezer euró volt az idei első negyedévben, közel azonos az egy évvel korábbi 744 ezer euróval. 

A holdingként működő Appeninn ingatlanbefektetéseiben elsősorban a B-kategóriás fővárosi irodapiacra, országosan pedig a logisztikaiingatlanokra koncentrál. Emellett speciális járművek, önjáró teleszkópos daruk bérbeadásával is foglalkozik. Ingatlanportfóliójának kihasználtsága 95 százalék feletti szinten áll, meghaladva a 81 százalékos piaci átlagot - mutat rá a jelentés. Az Appeninn részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a szerdai kereskedést 201 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 274, a legalacsonyabb 173 forint volt.