Az elmúlt évek legnagyobb házfelújítási beruházása ért véget a Ferencvárosban

Az elmúlt évek legnagyobb házfelújítási beruházása ért véget Budapesten, a Ferencvárosban, ahol szerdán ünnepélyesen adtak át egy csaknem 790 millió forintból felújított házat a Balázs Béla utcában - közölte a IX. kerület, Ferencváros Önkormányzata az MTI-vel.

Kiemelték, hogy a Ferencvárosban két évtizede zajló városrehabilitáció újabb állomásához érkezett azzal, hogy Tarlós István főpolgármester, Vas Imre fideszes országgyűlési képviselő és Bácskai János (Fidesz-KDNP) polgármester átadta a Balázs Béla 14. szám alatti felújított lakóházat.

A közleményben azt írták: a városrehabilitció lényege a házak műszaki állagmegóvása és a ferencvárosiak életkörülményeinek javítása, hiszen a felújításra szánt házak mindegyike komfort nélküli lakásokból áll. Az 1896-ban épült Balázs Béla utca 14-ben 54 komfort nélküli lakás volt, ezek helyén most 46 összkomfortos és lényegesen nagyobb alapterületű lakást alakítottak ki. A felújítási terveknek megfelelően az alsó szinten és a pincében üzlethelyiség is helyet kapott. A rehabilitáció összköltségének 70 százalékát a Fővárosi Városrehabilitációs Keret, 30 százalékát Ferencváros Önkormányzata biztosította - olvasható a közleményben.