Wáberer György megvenné az egykori SZOT-szállót

Wáberer György megvenné az egykori SZOT-szállót. Az évtizedek óta üresen tátongó épületet fejlesztené luxusingatlanná.

Napi.hu értesülése szerint Wáberer György szállítmányozási nagyvállalkozó készül megvásárolni a Rózsadombon 1971-ben épült egykori SZOT-szállót. Az épület felújítását a rendszerváltás után elkezdték, de később sajnos félbehagyták és azóta is üresen áll. 

Wáberer a hírek szerint mintegy tízmilliárd forintos befektetéssel a jelenlegi épületet. A lap úgy tudja, hogy Wáberer megegyeztett a tulajdonos CIB Bankkal, amely ugyan több mint 6 milliárd forintban határozta meg az épület értékét, de a végleges vételár ennél alacsonyabb lesz, amennyben a felek megegyeznek. Wáberer György megerősítette vásárlási szándékát a Napi.hu-nak és azt mondta, hogy a 9-10 milliárdos fejlesztést saját ingatlanos cégével kívánja végrehajtani.

A sikeres tranzakcióhoz állítólag a II. kerületi önkormányzat elvi hozzájárulására is szükség van. Mivel azonban a mindössze 240 centiméteres belmagasságú szinteket reménytelen luxuslakássá alakítani, ezért vissza kell bontani az egész épületet. Ezután négy korszerű épület kerülhetne az értékes telekre, amelyet a lap szerint Zoboki Gábor tervezne.

Érdekesség, hogy az ingatlan fölött lakik Láng Zsolt II. kerületi polgármester, a Napi.hu szerint az új, magasabb épület az ő villájának a panorámáját is veszélyeztetné. Láng egyébként azt közölte a Napival, hogy nem tudnak arról, hogy a tulajdonos kikkel tárgyal, de "az értékesítés és a későbbi fejlesztés az önkormányzat részvételét nem igényli". Viszont szerintük a környező úthálózat már így is túlterhelt.

A CIB Csoport közölte: A CIB Csoport több érdeklődővel tárgyal a rózsadombi volt SZOT üdülő kapcsán, de egyik féllel sem kötött még semmilyen megállapodást - közölte a bank. Hozzátették: a cél, hogy hosszú távon működő, a leendő vevő, a II. kerület, Budapest egésze és a bankcsoport szempontjából egyaránt kedvező megoldás szülessen.