A Jobbik bérlakás-programot indítana az általa vezetett településeken

A Jobbik otthonteremtési és bérlakás-programot indítana azokon a településeken, amelyeken az őszi választás után jelöltjei szerzik meg a polgármesteri széket.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján a tavaszi választási eredmények és a közvélemény-kutatások alapján úgy értékelt: reális esély van arra, hogy 100 feletti legyen a leendő jobbikos vezetésű települések száma, majd kifejtette, hogy ezeken a településeken nem tisztogatással vagy a jó dolgok lerombolásával kezdenék a munkát, hanem felmérnék az önkormányzati ingatlanvagyont és állami hátszelű otthonteremtési és bérlakás-programot indítanának.

A Jobbik minél több magyar fiatalnak, családnak szeretne tisztességes a piaci ár harmadáért bérelhető, átlagos, a további gyermekvállalásra alkalmas méretű lakást biztosítani és a közfoglalkoztatási programokat is ezen ingatlanok lakhatóvá tételére fókuszálná - ismertette a politikus, aki szerint a program a kivándorlást is lassítaná. 

Z. Kárpát Dániel kitért arra is, hogy szeretnék helyzetbe hozni a magyar építőipart, a helyi vállalkozókat, beszállítókat is. Álláspontja szerint a bérlakások idővel megfizethetővé válnának addigi bérlőiknek és a tulajdonjog is átkerülhetne a kezükbe. A frakcióvezető-helyettes az MTI kérdésére arról is beszélt, hogy 10 milliárd forintból megvalósítható lenne programjuk és az állami hányad egy költségvetési cikluson belül visszapörögne a költségvetésbe.