A jobbik szerint be kell kötni az agglomerációt Budapest tömegközlekedésébe

A Jobbik szerint az agglomerációt minél hatékonyabban be kell kötni Budapest közösségi közlekedési rendszerébe, például a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekapcsolásával.

Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Jobbik programjában hangsúlyos szerepet kapott a közösségi közlekedés, azon belül a kötöttpályás közlekedés, mivel a metrók nem tudják betölteni funkciójukat: az agglomerációt, de sokszor a külső kerületeket sem tudják kiszolgálni.

Hozzátette, hogy ez egyes kerületekben régóta probléma, és bár léteztek tervek, elképzelések a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésére, ebből nem valósult meg semmi, ehelyett "komoly hitelekből presztízsberuházásokat" hajtottak végre. Amíg ez így marad, valódi fejlődés nem vártható - mondta a politikus. Hangsúlyozta, éppen ezt a beruházást kiemelten támogatná az unió, pénzt tehát lehetne szerezni rá, kérdés, hogy a kormány mennyire fogja "elgáncsolni" a projektet.

Staudt Gábor kitért arra is, hogy nem feltétlenül kell alagutat fúrni, a felszínen vagy a kéreg alatt is meg lehet építeni ezeket a rendszereket, amelyeket akár a MÁV, akár a BKV üzemeltethet. A sajtótájékoztatón Varga Ilona, a párt XVI. kerületi polgármesterjelöltje a városrész problémáit sorolva elmondta: kevés a munkahely, a korábbi gyárak többsége megszűnt, fejlesztés pedig kevés van. Elsődleges feladat, hogy a kerületet önfenntartóvá tegyék - fűzte hozzá.