A magyarok többsége tájékozatlan a lakásbiztosítását illetően

A magyarországi lakóingatlanok majdnem 70 százaléka rendelkezik valamilyen lakásbiztosítással, ugyanakkor a Genertel online biztosító által megkérdezettek 61 százaléka azzal sincsen tisztában, hogy lakásbiztosítása megfelelő védelmet nyújt-e - derül ki a biztosító felméréséből.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott jelentés szerint a lakásbiztosítási szerződések csupán 20 százalékát újították meg az elmúlt 1 évben, míg több mint 60 százalékukat 1-3 éve vagy még annál is korábban kötötték és azóta nem módosították. Ha a biztosítást nem igazítják az új - például bővítés, korszerűsítés miatt - megváltozott körülményekhez, az ingatlan alulbiztosított lesz, így kár esetén a biztosító csak részlegesen tud kártérítést nyújtani - idézte a közlemény Lengyel Zoltánt a Genertel értékesítési vezetőjét.

A biztosító társaság éppen ezért felhívta a figyelmet, hogy többek között a lakásfelújítást, új elektronikai eszköz beszerzését, új bútor vásárlását, a ház leszigetelését vagy az épülethez való hozzáépítést érdemes jelezni és új kalkulációt kérni. A felmérés rámutatott arra is, hogy az elmúlt években a Genertelnél leggyakrabban jelzett ingatlanhoz kapcsolódó káresetek a vihar-, vezetékes vízkár, valamint az üvegtörés volt. A válaszadók leginkább a tűzön és betörésen kívül a vizet és elektromos hibákat, villámkárt említették kockázatként.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.