Áprilisban csökkent az euróövezet építőipari termelése

Áprilisban az euróövezetben csökkent, az Európai Unióban nőtt az építőipari termelés - közölte hétfőn az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

A statisztikai hivatal első kalkulációja szerint áprilisban, márciussal összevetve, szezonális kiigazítással 0,2 százalékkal csökkent az építőipari termelés az euróövezet 19 tagállamában és 0,4 százalékkal nőtt a 28 tagú Európai Unióban. Márciusban az euróövezetben 1,0 százalék, az Európai Unióban 1,5 százalék volt az építőipari termelés havi csökkenése. Az egy évvel korábbival összevetve az euróövezetben 0,4 százalékkal, az EU-ban 1,5 százalékkal csökkent áprilisban az építőipari termelés.

Havi összevetésben az építőipari termelés a legnagyobb mértékben Csehországban csökkent áprilisban, 3,3 százalékkal, illetve Spanyolországban 2,4 százalékkal és Bulgáriában 2,1 százalékkal. A legnagyobb havi növekedést Romániában regisztrálták áprilisban, 5,8 százalékot, valamint Szlovéniában 5,4 százalékot és az Egyesült Királyságban 3,0 százalékot.

Az egy évvel korábbihoz képest Szlovéniában csökkent áprilisban a legnagyobb mértékben az építőipar termelése, 31,2 százalékkal. Magyarországon 29,8 százalékos, Lengyelországban 15,9 százalékos, Csehországban 15,2 százalékos volt az éves csökkenés. Romániában viszont 12,8 százalékos éves növekedést regisztráltak, Svédországban 8,7 százalékosat, Hollandiában pedig 6,2 százalékosat.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.