Az SOS Gyermekfalu lakásotthont nyit Helvécián

Lakásotthont nyit az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa a Bács-Kiskun megyei Helvécián szeptember 15-én. A Magyar Rádió Zrt. munkatársai is segítettek az otthon kialakításában - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

A közlés szerint a lakásotthon tizenkét év feletti fiatalok elhelyezését biztosítja majd, családszerű formában. Azt írták: krízishelyzetben, ha egy gyermek felügyelet nélkül marad, "vagy fejlődését, létét környezete vagy önmaga súlyosan veszélyezteti", szükség van egy biztonságot nyújtó helyre. A nevelőcsaládba nehezen helyezhető kamaszoknak találhatnak otthonra az intézményben. A lakásotthon korábban a gyermekfalu területén, Kecskeméten működött, azonban - mint írták - egyre nőtt az igény arra, hogy az ideiglenes hatállyal beutalt gyermekek új otthonban, új helyszínen lakhassanak. Hangsúlyozták, hogy a lakásotthon a korábbinál több, összesen tizenkét gyermek ellátását fogja tudni biztosítani. Hozzátették, hogy a fiatalok zökkenőmentes beköltözéséhez kellett a Magyar Rádió harmincnyolc munkatársának önzetlen segítő munkája is: ők május 29-én, Jónás István vezérigazgató vezetésével "teremtettek méltó környezetet a ház leendő lakói számára".

Magyarországon Battonyán, Kecskeméten és Kőszegen működnek SOS gyermekfalvak. Az alapítvány jelenleg 370 fiatalt gondoz, aki valamilyen okból nem nevelkedhet saját családjában.