Befejeződött Tatabányán a kertvárosi lakótelep felújítása

Befejeződött a szociális városrehabilitáció Tatabányán a kertvárosi lakótelepen: a beruházás keretében elvégezték 445 lakás teljes energetikai felújítását, elkészült egy máltai játszótér és a városrész központjába költöztették a családsegítő szolgálat körzeti irodáját - mondta el a település polgármestere a pénteki projektzáró sajtótájékoztatón.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) hozzátette: az 1,2 milliárd forintos program két évig tartott. Az épületfelújítások mellett olyan szociális programokon vehettek részt az ott élők, amelyek segítséget nyújtottak nekik a munkaerőpiacra való visszatérésben. A városrész rehabilitációja során felújították a családsegítő és gyermekjóléti központ helyi irodáját és bővítették az intézmény szolgáltatásait, korszerűsítették a lakótelepen működő óvodát, valamint energiatakarékos közvilágítást építettek ki.

A kertvárosi lakótelep Tatabánya központjától viszonylag távol található. A háromezer lakosú városrész házai már a válság előtt elértéktelenedtek, mert a területre a rendszerváltozás után, a munkanélküliség megjelenésével jórészt alacsony szociális státusú családok költöztek.