Csok - Halász János: amíg a Fidesz kormányoz, addig biztosan lesz otthonteremtési program

Amíg a Fidesz kormányoz, addig biztosan lesz otthonteremtési program - hangoztatta a Fidesz-frakció szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Halász János úgy fogalmazott: "az otthonteremtési programra, amíg a polgári kormány van, egészen biztosan lehet számítani". A baloldal azonban, ahogy egyszer már eltörölte, újra eltörölné azt - mondta a kormánypárti politikus. Halász János kifejtette azt, hogy a baloldal, 2002-es kormányra kerülése után eltörölte az első Orbán-kormány által bevezetett lakástámogatási kedvezményeket. Hozzátette, hogy az első polgári kormány a mostanihoz hasonló otthonteremtési programot indított; a program hatására nemcsak az értékesítés, hanem a korszerűsítés is lendületet kapott.

"A balliberális kormány kivonult az otthonteremtésből, magukra hagyta a családokat, átadta a terepet a bankoknak" - fogalmazott a politikus. Kijelentette: azért indították az otthonteremtési programot, hogy minél olcsóbban juthassanak saját otthonhoz a magyar családok, és tervezhető legyen az otthonteremtés. A Fidesz szándékai szerint nem egy-két évről szól a program, hanem a polgári berendezkedés részének tekintik azt - mondta Halász János. Kitért arra is, hogy a program bővítésén gondolkodik a kormány, és a Fidesz-frakció is erre ösztönzi a kabinetet. Elindult az előkészítő munka, s várhatóan tavaszra sikerül lezárni azt, és bővíteni tudják a programot - jelezte Halász János. Közölte, arra számítanak, hogy több lakás épül majd, és az emberek új lakásokhoz tudnak jutni.