Csökkent augusztusban az új lakások eladása az Egyesült Államokban

A vártnál kevésbé csökkent augusztusban az új családi házak eladása az Egyesült Államokban - derül ki a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a U.S. Census Bureau hétfőn közzétett jelentéséből.

Augusztusban az előző havihoz képest 7,6 százalékkal, szezonális kiigazítással évi 609 ezerre csökkent az új családi házak eladása az Egyesült Államokban. Az idei lakáseladások száma azonban 20,6 százalékkal haladja meg a 2015 augusztusi évesített 505 ezret. Elemzők évi 600 ezres lakáseladást vártak augusztusra, 8,8 százalékos csökkenéssel a júliusi 659 ezerhez képest. Júliusban 13,8 százalékos volt a növekedés, 2007 októbere óta a legnagyobb mértékű. 

Az augusztusban értékesített lakások medián ára 284 ezer dollár volt, 3,1 százalékkal alacsonyabb a júliusinál és 5,3 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A lakáseladások augusztusi üteme 4,6 hónap alatt merítené ki az eladó új lakások állományát. A júliusi eladások mellett a készlet 4,2 hónap alatt merült volna ki.