Csomagban értékesít ingatlanokat a CIB Csoport

Nagyrészt lakóingatlanokból álló, 29 darabos csomagot kínál értékesítésre a CIB Csoport megbízásából az Otthon Centrum Solutions Kft., hozzávetőleg 94 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagos áron. A portfólió kizárólag per- és tehermentes, tiszta tulajdonjoggal rendelkező, a bankcsoport birtokában lévő ingatlanokból áll.

A CIB hétfői tájékoztatása szerint a csomagban szereplő ingatlanok közül 11 Budapesten található, 18 pedig Észak-Magyarország öt megyéjében, ebből 10 megyei jogú városokban, 6 kisebb városokban és kettő kistelepüléseken. Az üresen álló ingatlanok jelenlegi műszaki állapotukban is piacképesek és eladhatók, felújítás után pedig jelentős értéknövekedést is elérhetnek - közölték.

Az Otthon Centrum szakértői szerint a budapesti ingatlanok árának növekedése lassul ugyan a következő időszakban, de egyéves időtávban így is 10 százalék körüli emelkedés várható. Az észak-magyarországi régióban még mindig 20-25 százalékkal olcsóbbak az ingatlanok, mint 2008 előtt, így a következő 12 hónapban akár 20-25 százalékos áremelkedésre is számítani lehet.

Így a megadott irányáron történő vásárlásnál is az átlagosan 12 hónapos eladási idő és a befektetett összeg 8-12 százalékát kitevő összes adó és költség mellett 10 százalék körüli, teljes befektetésre számított profit érhető el - jelezték a közleményben. A CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. az elmúlt három évben több mint ezer tranzakciót bonyolított le. A közlemény szerint a CIB Csoport ezért a mostani értékesítés során is jó eredményekre számít, és a jövőben további hasonló akciókat is tervez.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.