Építőipari szakmai találkozó Budapesten a szakemberhiány megoldására

Szombaton rendezik az Első Magyar Országos Építőipari Szakemberek Találkozóját Budapesten, ahol a szektorban gondot jelentő szakemberhiány problémájára is keresik a megoldást - tájékoztatta a szervező Mapei Kft. az MTI-t.

A közlemény szerint a nap programjában mintegy tíz szakmai és vállalkozási témájú előadás, valamint szakmai kiállítás szerepel, amelyen több mint 30 kiállító mutatja be a legújabb építőipari trendeket és eszközöket. A tájékoztatás idézi Markovich Bélát, a Mapei Kft. ügyvezetőjét, aki elmondta: segíteni kell a szakembereket és szakember-vállalkozókat, hogy sikeresebbek legyenek. Ha nő az építőipari szakemberek anyagi és erkölcsi elismerése, lassulhat az elvándorlás és több fiatal választhatja hivatásául az ágazatot - tette hozzá.

A rendezvényen a tervek szerinte megalapítanak egy közösséget, melynek célja folyamatos támogatást és előnyöket nyújtani a szakembereknek - írták. A közlemény szerint a csaknem 150 munkavállalót foglalkoztató Mapei Kft. az építőipari segédanyaggyártás,- és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. A céget 1991. szeptember 1-jén alapította az osztrák Mapei GmbH., a Mapei S.p.A. leányvállalataként. A vállalat belföldi forgalma 2015-ben 9,35 milliárd forint volt.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.