Évi 30-40 ezer új lakásra lenne szükség

Évi 30-40 ezer új lakásra lenne szükség ahhoz, hogy az ingatlanállomány átlagos minősége fennmaradjon - mondta az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Balogh László szerint az első fél évben ugyan 11 százalékkal több új lakást adtak át, mint az előző év azonos időszakában, mindössze 3400 új lakás került a piacra. Kiemelte, hogy a fővárosban és a nagyobb vidéki városokban élénk az ingatlanpiac, a forgalom folyamatos emelkedése mellett az ingatlanok ára is nő.

Gergely Péter, az ingatlan.com-csoporthoz tartozó BankRáció.hu hitelszakértője arra hívta fel a figyelmet, hogy lakáshitel igénylés esetén az ügyfelek már szinte az összes nagy banknál kérhetik, hogy a pénzintézet 5, 10 vagy akár 15 évre is rögzítse a törlesztőrészlet nagyságát. A család igazolt havi jövedelmének a felénél nem lehet nagyobb a törlesztőrészlet - mondta a szakértő, azonban hozzátette, reálisabb, ha az ügyfél a havi jövedelmének a harmadával számol. A hitelfelvevők hasonlítsák össze minél több bank ajánlatát, ugyanis a legjobb banki ajánlat révén akár 1 millió forintot is meg tudnak spórolni - figyelmeztetett Gergely Péter.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.