ÉVOSZ: az építőipar 2017 második felétől járulhat hozzá nagy mértékben a GDP-hez

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke szerint az építőipar 2017 második felétől járulhat hozzá egyre nagyobb mértékben a magyar GDP-hez, annak növekedéséhez.

Koji László az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában azt mondta, az országon belül nagyok az eltérések az építőipar teljesítményében, Közép-Magyarországon és a nagyvárosokban sok munka van, másutt viszont kevés.

Azt, hogy az építőipar az elmúlt években változó teljesítményt nyújtott, Koji László azzal magyarázta, hogy ez az iparág függ leginkább az uniós forrásoktól, ezért az új költségvetési ciklus elindulásakor visszaesett az ágazat teljesítménye a támogatások lehívásának nehézségei miatt. Ahhoz, hogy a szegmens 2017-ben jól tudjon teljesíteni, már 2016 második felében meg kell kötni a nagy, éveken átnyúló projektekre a szerződéseket.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.