Ingatlan James Bond lakása mellett "fillérekért" beköltözhető

Hozzáértők szerint évek óta nem volt ennél jobb ajánlat a londoni ingatlanpiacon: az egyik legelőkelőbb környéken feleannyiért kínálnak egy lakást, mint a brit főváros Dagenham nevű kerületében, ahol egy tavalyi felmérés szerint a legrosszabb élni az egész országban. Az egyik szomszéd ráadásul James Bond.

Az Eaton Square milliárdosok és hírességek otthona London Belgravia nevű városrészében. Az 1-es számban egy kétszobás lakás keresi új lakóját, aki egyelőre 2018 júniusáig maradhatna ott. A negyedik emeleti ingatlan iránt várhatóan így is nagy lesz az érdeklődés, amikor szeptemberben aukcióra bocsátják a lakhatási jogot. Az induló ár 295 ezer font (105,3 millió forint). 

Minden remény megvan viszont arra, hogy a tulajdonos Grosvenor családi ingatlanvállalat 2018 júniusa után további húsz évre meghosszabbítsa az ingatlan bérleti jogát. Ennél hosszabb időtartamot nem tesz lehetővé a Nagy-Britannia egyik leggazdagabb embere, Westminster hercege birtokában lévő társaság, amely a környékbeli lakások többségének gazdája. A hosszabbítás 500-600 ezer fontba kerülhet, ami még így is alatta van a két fürdőszobás lakás 1,5 millió fontra becsült értékének. A lakók használhatják a privát kertet is.

Az Eaton Square korábbi és jelenlegi lakói között vannak színészek - Sean Connery, Viviene Leigh és Rex Harrison -, az ismert televíziós szakács, Nigella Lawson, valamint Roman Abramovics orosz üzletember. A téren lakott két korábbi brit miniszterelnök, Stanley Baldwin és Neville Chamberlain, valamint Vilma néhai holland királynő. Ez a titkosügynök James Bond címe is. A két és fél hektáros területen álló legrégebbi házakat 1827 és 1855 között emelték - annak idején ezek voltak a későbbi Buckingham-palotához és a parlament épületéhez legközelebb eső lakóépületek -, a 380 lakás közül a legtöbb viszont utólag épült. A tér keleti végében áll a Szent Péter-templom - tavasszal és ősszel komolyzenei koncertek kedvelt helyszíne -, a közeli utcákban pedig Michelin-csillagos éttermek, felkapott butikok és ismert galériák zsúfolódnak. 

A tér Westminster hercegének első számú vidéki rezidenciája, a Cheshire grófságbeli Eaton Hall után kapta nevét, a kerület, Belgravia pedig Belgrave faluról, amely mellett Eaton Hall áll. A teret Thomas Cubitt tervezte, első lakói pedig IV. György király ismerősei és tanácsadói voltak. A házak által ölelt hat kert szigorúan magánhasználatra van, de volt már arra példa - nem is egyszer -, hogy kiállításokat tartottak bennük, persze csak az ott lakóknak, akiknek kényelmét a kertészek mellett egyenruhás portás szolgálja, a biztonságot pedig őrök garantálják. Az érdeklődők 60 négyzetméteres, egyszobás lakásoktól egészen az 1200 négyzetméteres házakig válogathatnak - már ha épp van üresedés. Bérlés, illetve a lakhatási jog hosszabb-rövidebb távú megvásárlása egyaránt szóba jöhet.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.