Izrael nagyszabású lakásépítési programba kezd

Nagyszabású lakásépítési programot hirdetett Izraelben hétfőn az erre a célra alakított „lakásügyi kabinet”.

A lakásprogramot vezető Móse Kahlón pénzügyminiszter pártja, a centrista Kulánu, vagyis Mindannyian nevű párt választási programja alapján elsősorban a fiatal párok első lakáshoz jutásának segítését hangsúlyozta hétfőn a különböző minisztériumok képviselőiből álló „lakáskabinet” első ülésén. Kahlón nagy volumenű építkezéseket hirdetett a lakásválság megoldására, mert a kínálat növelésével kívánja olcsóbbá tenni az utóbbi években egyre elérhetetlenebb árú ingatlanokat. Izraelben mintegy évi negyvenötezer lakást adnak át, de ez nem fedezi a gyorsan növekvő lakossági igényeket, és a megnövekedett kereslet a fizetésekhez viszonyítva megdrágította a lakhatási költségeket.

Az új terv szerint a következő öt hónapban 20 200 új otthon terveit fogadják el gyorsított eljárással. Kilenc új lakónegyedet hoznak létre az ország különböző vidékein, várhatóan külföldi vendégmunkások segítségével. Nyolcezer lakást terveznek a kevésbé fejlett dél-izraeli vidékek közül Kirját Gátban, illetve 4600-at Beér Seván. Az új lakások harminc százalékát bérbe kell majd adni azoknak, akiknek nincs lehetőségük ingatlant vásárolni, s a bérletek felét hatóságilag szabályozott áron kell meghirdetni. A Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja szerint a tervbe vett több mint húszezer otthon gyors felépítéséhez a pénzügyminisztérium hatáskörébe szervezték át az eddig a belügyminisztérium felügyelete alá tartozó izraeli földhivatalt és a tervhatóságot.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.