Kilenc százalékkal nőtt a Mapei árbevétele az első negyedévben

A Mapei Kft. belföldi forgalma idén az első negyedévben 1,7 milliárd forint volt, ami 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - közölte az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó cég.

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője, az Építőipari Vállalkozások Országos Szövetsége (ÉVOSZ) alelnöke a közleményben kifejtette: az ágazat helyzetét figyelembe véve elégedett az első negyedév eredményeivel. Mivel a főleg uniós forrásokból finanszírozott beruházások kifutottak, és az újak még nem indultak el.

A Mapei Kft. továbbra is nagyon bizakodó, júniustól várhatóan beindulnak az útépítések, és legkésőbb szeptembertől a családi otthonteremtési kedvezménnyel lakások, családi házak építése hozhat élénkülést - írta. A Mapei Kft. tavalyi árbevétele 22 százalékkal 9,35 milliárd forintra nőtt, a vállalat 15 százalékos növekedést tervez 2016-ra Magyarországon.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.