Kiugróan magas volt a forgalom az ingatlanpiacon februárban

Kiugróan magas volt a forgalom az ingatlanpiacon februárban, csaknem 12 ezer ingatlan cserélt gazdát az országban, ami több mint 10 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőttit - közölte a Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat saját adatain alapuló becslését.

A DH szerint az adásvételek számát tekintve az idei első hónap még a tavalyi januárival szinte azonos értéket mutatott. A kereslet azonban már januárban is emelkedett, így várható volt, hogy ez a megvalósult tranzakciókban is megmutatkozik majd. Hozzátették, a magas forgalom hátterében nemcsak a megnövekedett kereslet, hanem az ugyancsak megnövekedett kínálat áll, amelyet egyrészt a forintosítást követő eladási hullám, másrészt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) miatt új lakásba vágyók értékesítési kedve erősített. Összességében az idei első két hónap egyelőre 5 százalékos többletet mutat az előző év azonos időszakához képest, de a piaci folyamatok hatásai a következő hónapokban mutatkozhatnak meg - közölte a DH.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.