Koji László lett az ÉVOSZ elnöke

Koji László eddigi ügyvezető alelnököt, az Inconex Kft. igazgatóját választotta 4 évre elnökének az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdai közgyűlésén Budapesten.

Tolnay Tibor eddigi elnököt, aki 14 évig töltötte be a tisztséget, tiszteletbeli elnökké választotta a közgyűlés. A korábbi elnök a Magyar Építő Zrt. elnök-vezérigazgatója volt, cége nemrég került új tulajdonoshoz. Az elmúlt évről szóló beszámolójában Tolnay Tibor kiemelte, hogy a szakmai szervezet részt vett a készülő új közbeszerzési törvény előkészítésében, több javaslatuk is beépült a tervezetbe. A jelenlegi szövegben több szabadságot kapnak a kiírók az ajánlattevői feltételek meghatározásakor, csak a nyertesnek kell az igazolásokat benyújtania, nagyobb arányú előleghez juthatnak a nyertes ajánlattevők, illetve megszűnik az ajánlatkérő által feltétel nélkül lehívható bankgarancia.

A teljesítésigazolási szakértői szervezet elérte a várt eredményt, csökkent az építési vállalkozók zsarolhatósága - hangsúlyozta. Megjegyezte, hogy a szövetség továbbra is kiáll a lakásfelújítások áfájának csökkentése mellett, amely szavai szerint fehérítené a szektort. Az ÉVOSZ múlt évi gazdálkodási adatait és az idei tervet Koji László ismertette. Tavaly 131,5 millió forintos bevétel mellett 139,3 milliós kiadással működött a szakmai szervezet. A hiány az elmaradt pályázati pénzekből és a szintén elmaradt tagdíjbevételekből származott, és azt a tartalékaiból fedezte az ÉVOSZ. Idén 141 millió forint bevétellel és ugyanekkora kiadással számolnak - tette hozzá Koji László.

fotó: evosz.hu

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.