Növekszik az albérleti kereslet

Az egyetemi felvételihez, illetve a tanévhez kapcsolódva július-augusztusban és január-februárban mintegy 20 százalékkal növekszik a kereslet az albérleti piacon az év többi időszakához képest - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kedden az M1 aktuális csatornán.

Az albérleti piac átalakul, míg korábban a garzonlakások voltak népszerűek, mostanra az egyetemistáknak nemcsak a felsőoktatásban tanulókkal kell konkurálniuk, hanem a rövidtávra érkező turistákkal is, és egyre több hallgató közösen bérel lakást. 

Balogh László szólt arról is, hogy a vidéki kisebb településekről sokan költöznek nagyobb városokba a jobb munka reményében, ezért állandó a keresletnövekedés van az albérleti piacon, ami az árakat felfelé hajtja. Az albérleti díjak az elmúlt évben 15-20 százalékkal nőttek, a fővárosban már tetőzik, hiszen a havi 150-160 ezer forint  albérleti díj már nem nagyon emelkedik tovább a fizetési korlátok miatt, tavalyi felmérésük alapján a nettó havi fizetés kétharmadát is el kell költeni átlagos bérleti díjra, és ez megterhelő összeg - tette hozzá.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.