Rendkívüli mélypontról indult el a lakossági hitelezés bővülése

Rendkívüli mélypontról indult be újra a lakossági hitelezés, 2013-ban egész évben nyújtottak annyi új hitelt a lakosságnak a hitelintézetek, mint idén az első fél évben - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Fábián Gergely a bővülést az alacsony kamatkörnyezet miatti növekvő hitelkereslettel, valamint a bankok szélesebb kínálatával magyarázta. A válság előtt túlzott hitelezés volt a lakossági szegmensben, az ügyfelek a korábban felvett nagy hitelállomány miatt többet törlesztettek, mint amennyit újonnan felvettek. Az új kihelyezéseknél azonban folyamatos növekedés látható, tavalyhoz képest például csaknem 50 százalékkal több volt a lakáscélú hitelkihelyezés. Júniusban a hitelfolyósítások pedig már meghaladták a törlesztéseket, így az év hatodik hónapjában már nettó hitelfelvevők voltak a háztartások - emelte ki az igazgató.

#

Egyedi, személyre szabott lakáshitel ajánlat. Felpörgött a lakáspiac, azonnal elkelnek a legjobb lakások?! Miért menne el álmai mellett? Valósítsa meg álmait lakásvásárlási és szabad felhasználású FORINT hitellel! További részletek.